• Export Gateway to Africa
  • 31 Ekim-2 Kasım 2024
Kalan Süre

Haberler

Makine sanayisine 100 milyar dolarlık yeni pazar

Türk makine sanayi, sektörün en büyük endüstriyel buluşmasına hazırlanıyor. CNR Holding tarafından, global ticaretin merkezi CNR Expo İstanbul Fuar Merkezi'nde düzenlenecek olan Export Gateway to Africa'da, takım tezgahları, sac işleme makinaları, presler, yüzey işleme teknolojileri, kesici ve tutucu takımlar, kaynak makinaları ve robotları, fabrika otomasyonu ürünleri gibi makine sanayine dair her türlü ürün, hizmet ve teknoloji sergilenecek.
 
 
Makine sanayi ile beraber Türkiye'deki tüm sektörler için düzenlenecek olan fuar, katılımcı firmaları, sadece Afrika'dan gelecek yüzlerce alım heyeti ve binlerce satın almacı ile bir araya getirmeyi hedefliyor. Yıllık 100 milyar dolar makine ithalatı yapan Afrika'dan yeterli payı alamayan Türk makine sanayi, Export Gateway to Africa Fuarı ile 7,8 milyar dolar olan ihracatını ilk etapta en az iki kat arttırmayı hedefliyor.
 
Export Gateway to Africa Fuarı'nda, hazır giyim, konfeksiyon ve ayakkabı sanayinin ile beraber seramik, banyo, mutfak sektörü, mermer, mermer makinaları, gıda ve içecek, mobilya, ev tekstili, yapı ve yapı malzemeleri, otel ekipmanları, kimya ve temizlik ürünleri gibi ihracatın lokomotif sektörleri de yer alacak.
 
Export Gateway to Africa Fuarı'nda makine sanayi ile beraber mobilya, mermer, seramik, mutfak, banyo ekipmanları, gıda, gıda işleme, sanayi ürünleri, tarım, yapı ve yapı malzemeleri, ev tekstili, otel ekipmanları, kimya ve temizlik ürünleri gibi ihracatın lokomotif sektörleri de yer alacak. Fuarda katılımcı olacak olan tüm firmalar için 54 Afrika ülkesinden alıcılar gelecek.
 
 
IABA