• Export Gateway to Africa
  • 31 Ekim-2 Kasım 2024
Kalan Süre

Haberler

CNR Holding geleceğin pazarı Afrika’yı şekillendiriyor

ABD, İngiltere, Fransa, İtalya ve İspanya gibi gelişmiş ülkelerin Koronavirüs ile mücadelede başarısız olması ve Çin’in bu konudaki büyük istikrarsızlığı, Türkiye’yi tüm Afrika’da farklı bir konuma yerleştirdi. 
 
Türkiye’nin Koronavirüs ile mücadelede tüm Afrika Kıtası’na teknik teçhizat ve kişisel korunma malzemeleri ile yardım götürmesi bu ülkelerde ibrenin bir anda Türkiye’ye dönmesine vesile oldu. 
 
Özellikle Koronavirüs sonrası diğer batı ülkelerinin hala yüksek risk taşıması ve tedavi imkanlarının Türkiye’nin açık ara çok gerisinde olması, “Yeni Normal” dönemde Türkiye’yi en önemli tedarik merkezi haline getirecek. Salgın sonrası oluşacak yeni düzende Afrika’nın sağlık, gıda, doğal beslenme başta olmak üzere tüm sektörlerdeki acil ihtiyaçlarının bölümü Türkiye ve Türk üreticilerden sağlanacak. 
 
 
Türk fuarcılık sektörünün lider firması CNR Holding tam da bu aşamada, Türk ekonomisinin, 2050 yılında 6 trilyon dolar büyüklüğe ulaşacak olan Afrika Pazarından alacağı payı artırmak için Nisan 2021’de Export Gateway to Africa Fuarı’nı hayata geçirecek. Fuar tüm Afrika pazarını, Türk ihracatçıları ile buluşturarak geleceğin en büyük pazarını oluşturacak. 
 
Export Gateway to Africa Fuarı’nda başta mobilya, gıda, ayakkabı, ev tekstili sektörleri olmak üzere mermer, mermer makinaları, seramik, mutfak, banyo ekipmanları,  sanayi ürünleri, tarım, tarım makinaları, yapı ve yapı malzemeleri, otel ekipmanları, kimya ve temizlik ürünleri gibi ihracatın lokomotif sektörleri ürün sergileyecek. 
IABA