• Export Gateway to Africa
  • 31 Ekim-2 Kasım 2024
Kalan Süre

Haberler

Ticaretin en risksiz yolu Export Gateway to Africa

Kısa sürede tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 virüsü, her alanda olduğu gibi global ticaretti de olumsuz etkilemeye devam ediyor. Salgının ekonomik alanda sebebiyet verdiği sorunlar ve yarattığı kayıplar gün geçtikçe etkisini ise daha fazla hissettiriyor.



Salgınının Avrupa, Asya, Amerika kıtalarında en üst seviyeye ulaştığı şu günlerde, hayatını kaybedenlerin sayısı Amerika'da 620 bin, Avrupa'da 270 bin, Asya'da 235 bine ulaştı. Bu rakam, dünya ekonomilerine yakın gelecekte yön verecek olan Afrika’da ise sadece 38 bin civarında seyrediyor. Ayrıca tüm Afrika kıtasının vaka sayılarında hızlı bir düşüş de yaşanıyor. Afrika kıtasındaki olumlu tablonun temel nedeninin genç nüfusun fazla olması ve iklim koşulları gösterilirken bu durum kıtada ticaretinde olağan şekilde devam etmesine olanak veriyor.



Toplamda 600 milyar dolar değerinde ürün ithal eden Afrika kıtası yaklaşık olarak ihtiyaçlarının %85’ini bu yol ile temin ediyor. Afrika ve diğer kıtaların ticaret ağlarının yeniden şekillenmeye başladığı bu dönemde, fuarcılık sektörünün lider firması CNR Holding’in, dünya ekonomileri için en büyük pazar olarak ön plana çıkan Afrika için 2 yıldır yürüttüğü proje ise önemini oldukça artırdı.

 

CNR Holding tarafından 54 Afrika ülkesi için organize edilecek olan ilk ve en büyük ticaret platformu Export Gateway to Africa, Türk ekonomisinin lokomotif sektörleri için umut oldu. İçerisinde mobilya, ev tekstili, seramik, ayakkabı, gıda, sağlık, yapı sektörlerinin olduğu ve sektör liderlerinin büyük ilgi gösterdiği Export Gateway to Africa, 02-04 Aralık 2021 tarihlerinde İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenecek. 20 bin metrekarelik alanda açılacak olan bu dev organizasyonu Afrika’dan gelecek yüzlerce alım heyeti ve binlerce satın almacı ziyaret edecek.

Siz de, Export Gateway to Africa’da yer alarak, firmanız adına yeni bir ihracat kapısı oluşturmak, iş ve ticaret hacminizi geliştirmek, satışa açık olan son birkaç stant alanından birine sahip olmak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

 

IABA