• Export Gateway to Africa
  • 31 Ekim-2 Kasım 2024
Kalan Süre

Haberler

Afrika’nın ticareti yeniden şekilleniyor

Afrika Kıtası’ndaki doğal madenlerin zenginliği, genç nüfusun dünya ortalamasının üzerinde olması, her türlü ürün ve makinede dışa bağımlılık, özellikle salgın sonrasında tüm dünya ülkelerinin gözünü Afrika’ya çevirmesine sebep oldu. Bu süreçte başaralı sağlık politikası, her türlü sağlık malzeme ve donamını rahatlıkla üretebilir olmasının yanı sıra Afrika’nın tüm tüketim talebine karşılık verebilme potansiyeli ile Türkiye, 54 Afrika Ülkesinin gözdesi haline geldi. Bunda ülkemizin 105 ülkeye teknik donanım, hijyen malzemesi ve kişisel korunma teçhizatı yardımının rolü ise oldukça etkili oldu.  
 
 
1.25 milyarlık genç bir nüfusa sahip olan Afrika tüketiminin %85’i ithalata dayalı olarak gerçekleşiyor. Öte yandan Avrupa ve Asya ile yarışabilecek düzeyde ekonomik büyüme hızına sahip olan Afrika’nın yıllık gıda ürünleri ithalatı 500 milyar dolar olarak gerçekleşiyor. Bunun yanı sıra makine ve makine ekipmanları ithalatı 100 milyar dolar ve seramik ithalatı ise 50,9 milyar dolar. 
 
Afrika ticaret rakamları bunu gösterirken fuarcılık sektörünün lider firması CNR Holding, pandemi sonrası yeniden şekillenme eğilimine giren tüm Afrika pazarı için Export Gateway to Africa Fuarı’nı hayata geçiriyor.  
 
Orta Doğu, Yakın Doğu ve Batı’da bilinen ve profesyonel anlamda uluslararası düzeyde düzenlenen ilk Afrika fuarı olan Export Gateway to Africa, tüm Afrika ticaret ağının Türkiye’den yana kurulmasını sağlayacak. Fuar Türk üreticileri, sadece Afrika’nın kamu ve özel sektör kuruluşlarından gelecek yüzlerce alım heyeti ve binlerce satın almacı ile bir araya getirecek.  
 
IABA